La Cornalina és una pedra semipreciosa, una varietat de calcedònia de colors ataronjats que també s’anomena Àgata Carneola o Sard quan el seu color tendeix a marró fosc.

Per als antics egipcis, la cornalina era símbol de la vida i sovint es combinava amb turqueses i lapislàtzulis per reforçar-ne el seu poder.

També durant la època romana  es va utilitzar per fabricar gemmes gravades en anells de segell per deixar l’empremta sobre la cera de la correspondència i entre els primitius cristians s’utilitzaven cornalines gravades amb els símbols de la seva fe, com peixos, barques, creus o palmes per identificar-se.
Segons el Lapidari d’Alfons X el Savi, el primer manuscrit sobre pedres i astronomia, la cornalina té “tres virtuts grans i bones” serveix per treure la por, blanquejar les dents i regular la menstruació, a més, Alfons X també deia que el seu color és expressió de les forces misterioses de l’ànima.
Per al budisme es un dels set tresors, l’assignat a la saviesa, mentre que els musulmans li atribueixen un sentit d‘amulet que ajuda a realitzar tot allò que un es proposi.Però més enllà de les  propietats energètiques que se li puguin atribuir i tot el recorregut al llarg de la història de tantes cultures i creences diverses,la Cornalina és una pedra preciosa, no trobeu ?.