Sobre mi

Nascuda a Barcelona, de pares músics, ell anglès i ella catalana, Paula Waters va créixer en un ambient immers en tot allò relacionat amb l’art i la música. De ben petita la mare la portava a veure exposicions amb el seu germà petit i el pare intentava que toqués algun instrument. Finalment l’interès per les arts plàstiques va ser més gran, afortunadament, donat que en el seu cas la destresa musical salta una generació… Un cop decidit el camí però sense tenir massa clar què fer, va iniciar els estudis d’arquitectura on de seguida va decidir que el que en realitat volia fer es dissenyar a una escala molt més petita.

I aquí comença tot.

Estudia Joieria artística a l’ Escola d’art del Treball (ara La Industrial) i amplia els estudis amb cursos d’ Alta joieria, Tècniques afins aplicades a la joieria, disseny 3d i Encastat de pedres.

El seus interessos artístics no només es nodreixen de la joieria, intrusions en el món de la ceràmica, la pintura, el teixit, la papiroflèxia, el vidre i més recentment els plastics (upcycling) i bioplàstics… també es veuen reflectides en la seva joieria.

“Amb la Natura com element central, l’origen de totes les formes i materials, intento disenyar i fabricar de la manera més sostenible respectuosa amb el media ambient. Disenyar de manera conscient tant amb la tria de materials com en els processos i tècniques de fabricació es un repte i una responsabilitat.

La meva passió per la joieria sempre esta latent en tot el que faig, constantment penso en com puc incloure sorpresa, sensacions, emocions, bellesa … dins les joies. Tot serveix d’inspiració, materials, tècniques, natura, històries personals pròpies o impròpies… és per això que sovint el nom de cada col·lecció referencia el punt d’inici creatiu, un tipus de flor, el nom d’una persona o una melodia.

M’agrada que la joia a més de ser bonica, emocioni, i tingui un valor afegit d’exclusivitat, és per això que la majoria de col·leccions son series curtes de peces fetes una per una, acurant al màxim els acabats.”

Paula Waters